Ihonhoito ja Rosacea

Rosacea on ihotauti joka ilmenee leihahtelevana punoituksena. Oireita ovat myös näppylät, märkäpäät sekä korostuneet hiusverisuonet. Pahin vaihe on usein keväällä ja kesällä. Iho voi reagoida aurinkoon sekä erilaisiin muihin ulkopuolisiin ärsykkeisiin hyvin helposti. Rosaceassa ihon pintaverisuonten tulehduksen säätelyssä ja immuunipuolustuksessa on poikkeavuutta.

Ihonhoidossa on tärkeätä valita mahdollisimman hellävaraiset ja mielellään hajusteettomat tuotteet. Iho voi reagoida hyvin helposti ylimääräisille ainesosille ja hajusteille. Siksi tuotteiden valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Tuotteiden valinnassa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Rosacea iholle eivät sovi välttämättä kovin tuhdit voiteet mutta iho voi olla samaan aikaan hyvinkin kuiva. (ihon pinnalla on normaalia enemmän ihon normaalikasvustoon kuuluvia talipunkkeja jotka saattavat lisätä tulehdusreaktiota ihossa)

Tässä on muutamia tuotteita jotka olen itse kokenut hyväksi reagoivalle iholle.

Kasvojen puhdistusaine:

Valitse hellävarainen puhdistustuote. Itse suosin usein maitomaisia puhdstustuotteita sillä ne eivät kuivata ihoa. Hyviä suosituksia on Dermaviduals reiningungs milch puhdistusmaito. Viimeistele puhdistus ihotyypin mukaisella kasvovedellä. Kasvovesi viimeistelee puhdistuksen ja tasapainottaa ihon ph:n. Hyviä kasvovesi tähän on Dermaviduals Gesichts Tonic.

Kosteusvoide:

Voide olisi hyvä olla hajusteeton ja mahdollisimman hellävarainen iholle. Dermaviduals High Classic on hajusteeton ja nopeasti imeytyvä voide. Näppylä vaiheessa olevalle iholle suosittelen usein Dermaviduals Oleogel R, öljygeeliä, joka on paikallisesti levitettynä todella hyvä tuote rauhoittamaan ihoa.

Meikkivoiteen valinta

Olen todennut mineraalimeikit parhaimmaksi sillä niissä on usein lyhyt INCI lista ja ne eivät aiheuta ylimääräistä reagointia iholla. Mineraalimeikeissä on myös aina luonnollinen aurinkosuoja. Kannattaa myös muistaa suojata iho hyvin auringolta ja käyttää aurinkosuojaa kesällä ja aina kun altistut auringolle.

Hoitola hoidot

Hoitola hoidoista suosittelen lämpimästi LED valohoitoa sarjahoitona. Se rauhoittaa punoitusta ja sillä saadaan usein myös näppylä vaihe rauhoitettua. Vältä liian kuorivia hoitoja ja tuotteita sillä ne saattavat vain ärsyttää ihon pintaa ja lisätä punoitusta. Tärkeintä on valita ihoa vahvistavat ja rauhoittavat hoidot.